По думите ѝ газ и ток ще има, няма да е лека зима, но държавата ще подкрепи гражданите

Имаме готови законодателни мерки, които да подпомогнат домакинствата. Държавата е тук, за да помогне на хората да изкарат зимата. Няма нищо страшно, а наслагването на страхове е популизъм. Газ и ток ще има, няма да е лека зима, но държавата ще подкрепи гражданите". Това коментира за "Твоят ден" Елисавета Белобрадова от "Демократична България".

По думите ѝ предизборната кампания е функция на кризите. "Тя е странна, наблюдава се истерия по отношение на реториката на политическите сили и мълчание по други въпроси, защото някои формации не искат да рискуват", смята тя.

Кунева, ДБ: В зимните бази има място само за 7 000 украински бежанци, при 24 000 в България

Според нея предишното НС е изгубило много време в свади. "Тази година беше един стрес тест за всички в Европа. Трябва да се извърши реформа в ранната детска грижа. Образованието има нужда от промяна на учебните планове. Децата са функционално неграмотни. Трябва повече ясли и детски градини с по-малки групи. Има градове, които вече се задъхват. Децата със СОП също са в моя фокус", заяви Белобрадова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.