Кандидатът за депутат коментира и програмата на партията

На 30 септември приключва програмата за настаняване на украински бежанци. В България имаме настанени 24 000 жени, деца и възрастни хора. Места в зимните бази обаче има само за 7 000 души. Какво ще се случи с останалите? Това попита в ефира на „Денят на живо” по NOVA NEWS кандидатът за депутат от „Демократична България” Кремена Кунева.

По думите ѝ най-важното, което трябва да направи новият парламент, когато започне работа, е да гласува бюджета за следващата година. Трябва да се вземат мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса на фона на задаващата се зима.

„Както и всички теми, свързани с това да спре корупцията, да спре моделът „ГЕРБ”, ДПС, „Възраждане”, ИТН - които се оказаха, че работят заедно. България е страна с огромни ресурси, които в последните 12-15 години не са използвани за хората”, е нейното мнение.

Кунева каза, че програмата на „Демократична България” обхваща всички елементи от обществото - развитието на икономиката, дигитализацията и социалните политики. „В последните години, нямайки една добра лява партия, буквално сме счупили социалните основи на държавата си”, смята кандидатът за депутат.

Тя е категорична, че с десни мерки могат да се постигат леви социални цели. „Това е механизмът, който всъщност е устойчив. Иначе, наливаме едни пари, които после под друга форма някой ще плати. Ако имаме една добре развита икономика, в която корупцията е сведена до абсолютния ѝ минимум, една развиваща се държава ще има пари за социалните си политики”, обясни Кунева.

Кандидатът за депутат смята, че в България няма енергийна криза, а проблеми с цената на газа. „Не знаем колко точно ще се повишат цените на синьото гориво. Затова в следващия парламент ДБ ще работи и ще подкрепи социални мерки за подпомагане на бизнеса и обществото. В България има огромни количества конвенционален газ - надявам се това да започне да се коментира в обществото”, посочи тя.

Като народен представител Кунева обясни, че иска да направи бъдещето на децата по-добро, чрез промени в здравеопазването, образователната система, социалната сфера и дигитализация, която да осветли голяма част от корупцията. И добави, че имаме една „изключително неработеща и неефективна” администрация.

Коментара на Кунева за войната в Украйна гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.