Те подали сигнал, че местни показват на възрастни избиратели за кого да гласуват

Напрежение в село Долно Осеново, община Симитли. Там мъж, председател в едната секция, и неговата майка, член на другата секция, твърдят, че са били заплашвани, защото подали сигнал, че едни и същи лица са придружители на възрастните хора от селото и им показват за кого да гласуват. Стигнало се до спор, който наложил и присъствието на солиден брой полиция в центъра на селото.

„Имаше така голямо желание от всички хора да се гласува за една определена партията и една определена преференция”, алармира председателят на секция в Долно Осеново Иван Маслянков.

„Един от придружителите каза, че никой не знае докога ще живее и може довечера да стане нещо с колата му, или да си счупи крак или ръка”, допълни Ина Маслянкова.

Айше Кландова, която също е председател на секция в селото, отрече обвиненията. „Не! Не! Аз съм тук цял ден. Не съм излязла – тя вика полиция и жандармерия, 17 коли броих, децата ми се изплашиха”, каза тя. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.