90 000 хиляди българи са избрали опцията

90 000 хиляди българи са избрали опцията "Не подкрепям никого" на парламентарните избори в неделя. Броят им не е никак малък, защото представлява малко над 3 процента от всички подали вота си.
 
В изборния ден Стефан Иванов обмислил добре какво да прави. Толкова добре, че преценил, че няма кандидат, който да изглежда обещаващ. Мъжът организирал неделята си, намерил половин час и на машината отбелязал, че не подкрепя никого.
 
"Не виждам герои нови, виждам същите стари уморени герои, които се крият под различни имена, а са едни и същи, не се променят и затова така гласувах", сподели той.

Под 40% избирателна активност на вота
 
Стефан разказва, че "Не подкрепям никого" е бил най-добрият начин да покаже, че е заинтересован от политическия живот у нас, но не е щастлив да гледа участниците в него. После обаче, когато видял резултати, проценти и анализи, преценил, че с гласа си не е постигнал много.
  
Формата на протест да нарисуваш и задраскаш нещо в бюлетината, при машинното гласуване вече не върви, и затова следващата стъпка след "Не подкрепям никого" е да не отидеш да гласуваш, казва Стефан.
 
"Не искам да звуча негативно, като цяло бих отишъл отново да гласувам, но нека се промени схемата малко, да стане истинска, не да ни заблуждават, че когато не гласуваме, или гласуваме ама за никого, нашия вот не се таксува", посочи Иванов.
 
На следващите избори Иванов смята да повтори избора сс, ако дотогава не се появи някой, който го впечатлява – с дела, а не с думи.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.