Когато има предложения в зала, доближаващи се до нашите политики, ще ги подкрепим, допълни той

Защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" и "Възраждане" да не направят коалиция? Това е хипотеза. Три от тези партии свалиха нашия кабинет. Когато има предложения в зала, доближаващи се до нашите политики, по отношение на нарастването на доходите на хората, на пенсиите и стимулацията на бизнеса, ще ги подкрепяме, независимо от кого идват. Няма да саботираме чуждите предложения. Това каза за "Твоят ден" Росен Костурков от "Продължаваме промяната".

Той изрази надежда от ГЕРБ да направят всичко възможно за редовно правителство, което да е устойчиво. "Надявам се да съберат подкрепа. Гласоподавателите избраха да сме втора политическа сила, а някой трябва да е в опозиция. Когато управлявахме, успяхме да дадем някаква сигурност на хората. Ако се стигне до втори мандат, ще свикаме Национален съвет, за да вземем решение как продължаваме. Ние подкрепихме политики, насочени към хората. Ще бъдем конструктивна опозиция", заяви той.

По думите му ПП няма да участва в контактната група на ГЕРБ, защото ще е загуба на време.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.