61% не гласуваха, а това пише смъртната присъда на народа и държавата, заяви лидерът на „Възраждане”

 „Искам да ви питам, уважаеми сънародници, доволни ли сте от това, което виждате в тази зала, харесва ли ви резултатът от изборите, допада ли ви, че за пореден път НС ще събере не народни представители, а мнозинство от безразборна евроатлантическа тълпа?”. Това попита в началото на речта си при откриването на 48-ото НС лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Ние от „Възраждане” не можем и няма как да говорим от името на целия народ. Никой няма как да говори от името на народа, защото мнозинството от народа се въздържа от гласуване. Не знаем какви са причините, по които повече от 61% не отидоха да гласуват , но можем да се досещаме – апатия, униние, отчаяние, деградация. Това пише се смъртната присъда на нашия народ и нашата държава. Пише я всекидневно”, продължи Костадинов. „Докато се води война, докато инфлацията разяжда икономиката, почти цяла седмица несвиканото НС се занимаваше с това дали посланиците на Русия и Беларус”.

Рашидов откри 48-ия парламент: Най-добрият пророк на бъдещето е миналото

„Уважаеми сънародници, ако вие с вашето негласуване, произнесохте смъртната присъда на българската фасадно-параванна демокрация, то евроатлантическата тълпа тук привежда тази присъда всеки ден. От тези хора ли очаквате да ви управляват? Очаквате ли да е добре и да поставят националния интерес на първо място?”, пита Костадинов.

„Не си мислете, че това, което виждате е нещо ново, нашата история не е започнала преди няколко десетилетия. Не за първи път изпадаме в тежка морална, духовна, икономическа и политическа криза”, каза още лидерът на „Възраждане”

Костадинов цитира стихотворенията на Иван Вазов -  „Средството да нямаш врагове” и „Линее нашто поколенье”.

„Думите на Вазов са толкова актуални сякаш са писани днес сутринта”, коментира Костадинов. „Време е да обърнете поглед към себе си и да си припомните, че това, което отличава роба от свободния човек е правото на избор. И то избор да не прави това, което не иска. Кой ще спре вкарването на България във войната, кой ще запази българския лев, кой ще върне свободата и независимостта на българската държава, похитена от десетилетия насам? „Възраждане” е инструментът за това. Преди 8 години, когато бяхме създадени, бяхме 58 души, растяхме бавно, трудно, сега сме вече 255 000 възрожденци. Няма да спрем да се борим за всеки един българин, нямаме друг избор, друг народ нямаме, друга родина нямаме”, каза Костадинов.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

„Време е да бъдем управлявани от мъже, не от мижитурки. На народа му писна от страхливи и сервилни управляващи. Политиката не трябва да бъде борба за позиции и постове, а за политики и идеи”, продължи Костадинов.

„Винаги казвай, каквото мислиш и винаги прави, каквото казваш. Нямаме време за губене, длъжни сме да изправим държавата на крака, длъжни сме да кажем, че не искаме България да е васална територия. Длъжни сме да запазим българския лев и да кажем „не” на Зелената сделка. Трябва да защитим интереса на България в Северна Македония. Заради всичко това знам, че няма да ни бъде простена смелостта. Знам, че ще бъдем обругавани, но историята ще запомни нас, защото в нашите вени тече общата кръв както на националните ни герои, така и на предателите - зависи по кой път ще тръгнем. Историята не оставя никому длъжна. Заклевам се като един от милионите български мъже, че няма да отстъпя сантиметър от битката. Българите заслужават качествени политики и образование. Не искам да виждам повече разруха. Време е за възраждане, да живее България”, заяви Костадинов.   

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.