Какво споделиха те в кулоарите

След три дни спорове и дебати. И най-дългият първи пленарен ден в историята на Народното събрание – то вече си има председател – най-възрастният депутат Вежди Рашидов. 

Александър Дунчев от "Продължаваме промяната" сподели, че е по-напрегнат отколкото в предния парламент. "Този път враговете стават повече и по-силни и трябва да сме нащрек. Подготвих разследване за това какво се случва в горите на Каравелово преди наводненията. Така ще е оттук натам - битка за всяка гора, населено място или човек", заяви той. И допълни, че има само един костюм и три ризи. А каузата му е децата му да искат да живеят в България.  

Николай Табаков от "Демократична България" сподели, че е притеснен. "Аз самият съм още неуверен и се вълнувам. Обикновен човек да присъства в НС е ново и вдъхновяващо. Аз правя лампи от 15 години. Има светлина и в НС", смята той.

От своя страна Анна Александрова разкри, че в чантата си носи правилника на НС и Конституцията. "Като юрист винаги съм с тях", обясни тя. 

Депутатът от "Български възход" Виолета Комитова пък отбеляза, че най-много я дразни липсата на желание за диалог.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.