По думите му комисиите могат да започнат да работят и в този състав, за да могат да се гледат десетките постъпили законопроекти

Има три изключително важни приоритета, заради които бихме подкрепили мандат. Това са реформата в правосъдието, противодействието на корупцията, включително стартиране на процес по освобождаване на Гешев. На второ място превъоръжаване на армията и предоставяне на военна помощ за Украйна. На трето място икономически растеж. Подкрепа за семействата, за бизнеса. Това заяви Атанас Славов от "Демократична България" за "Твоят ден".

По думите му ДБ има решение да не подкрепя ГЕРБ за първия мандат. "Те не са готови по ключовите въпроси да възприемат идеи, които да реформират системите. Със сигурност ще има теми, по които ще може да се постига съгласие в НС. В следващите месеци трябва да се вземат важни за страната решения и се надявам да сме на висотата на отговорността им", посочи Славов.

Според него заради блокажи се получава невъзможност да се изберат председатели на комисии, но в предишни мандати се е пристъпвало доста по-късно към тях. "Където няма председатели, заместниците му ще поемат неговите функции. Комисиите могат да започнат да работят и в този състав, за да могат да се гледат десетките постъпили законопроекти", заяви той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.