Момичето е със счупена ръка

Дете падна от 6 метра височина от стена за катерене в развлекателен център в столичен мол. Механизмът, с който то е трябвало да бъде обезопасено, не е сработил. Пострадалото момиче е със счупена ръка и вече е оперирано. Инцидентът е станал по време на рожден ден.

„При мен дойде служителка от персонала, която ми каза, че се е случил инцидент. Момиченцето гледаше в една точка, беше много уплашено, със замъглен поглед и не мърдаше. Държеше си едната ръчичка”, разказа Силвия Дончева, организирала тържеството.

Детето се е качило до най-високата точка на стената, след което се е спуснало. „Мислейки, че е обезопасено с колана, се е пуснало да пада с въжето. И се е получил свободен полет надолу”, уточни Дончева.

От парти центъра отговарят, че съчувстват на детето и семейството му. Уточняват, че извършват проверка по случая. Твърдят, че няма неизправност на устройството. Проведен е бил и задължителният инструктаж по безопасност. Добавят, че детето е започнало да се катери, без да се е закачило на осигурителното устройство.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.