По думите му удължаване на бюджета ще направи невъзможно подпомагане на социално засегнатите групи

Призоваваме Министерски съвет да се съобрази с правото, което има и да внесе един от трите прокламирани варианти на собствен бюджет в Народно събрание. Това каза за "Твоят ден" доц. Антон Тонев от "Продължаваме промяната".

По думите му към момента няма гласуване за принуда на МС да внесе бюджет. "Решението на МС е да се внесе закон за удължаване на бюджета. Това от една страна показва, че е бил правилно конструиран и подреден, но от друга няма да могат да бъдат компенсирани недостатъците на изминалата година, като инфлацията, нито ще можем да подпомогнем социално засегнатите групи", посочи той.

Искрен Митев, ПП: Разговори с ГЕРБ само на светло, с ясни позиции

Според него при хартиения вот има множество недействителни бюлетини и поправки, правени на ръка. "Ние апелираме да се гласува с машина в секциите с повече от 300 души, както на последните няколко избора. ПП подкрепя предложението на ДБ всички политически партии да имат достъп до софтуерите. Прозрачните експертни групи за договаряне на общи политики, предложени на ГЕРБ, са преписани от нас. Бихме искали да видим реалното участие на Борисов в разговорите и да не се променя позицията му", коментира доц. Тонев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.