В сряда Софийският районен съд реши мъжът да остане под домашен арест

Прокурорският син Васил Михайлов е излизал 9 пъти, главно през нощта, след като му е била поставена електронна гривна. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Мариана Николова, съпруга на бития треньор.

В сряда Софийският районен съд реши Михайлов да остане под домашен арест. 5 дни, след като 19-годишният младеж получи по-лека мярка за неотклонение се появиха съмнения, че е напускал дома си неправомерно. Самият Михайлов отхвърли всички обвинения и дори обясни пред съдията, че ако е посягал на някого, то е било с цел самозащита или защото е бил предизвикан.  

Прокуратурата поиска задържане под стража на прокурорския син от Перник

„Не вярвам баща му да подаде оставка. Ако имаше доблестта, щеше да го направи още когато се разчу за побоите на сина му. Знам, че след поставянето на гривната е излизал 9 пъти. Едното напускане на дома е било в 04.00 сутринта. За 30 минути може да извърши много престъпления. Хората ги е страх, защото виждат, че той може да направи, каквото си иска и отново да го пуснат. 24 часа е бил без гривна. По закон, когато си под домашен арест по презумпция не са длъжни да сложат гривна. В момента, който е получил по-леката мярка се е сбил в ареста с друг арестуван. И въпреки това е пуснат. Пернишкият прокурор и неговият син се надсмяха над цялата правосъдна система. Може би само сегашния прокурор наблюдава делото и прави опит да докаже, че това не е така”, каза Николова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.