По думите му “сега имаме много добре работещ парламент”

Има 100% шанс за формиране на редовен парламент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията в София. „По-вероятно е да има правителство с третия мандат”, смята той. Според него третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента. 

По думите му „сега имаме много добре работещ парламент”. „Антикорупционна коалиция - ГЕРБ,БСП, ДПС, ДБ, БВ - приети в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение - ПП не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч - основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах”, коментира Борисов. 

Той засегна и военната помощ за Украйна. “Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно мнозинство, огромна коалиция - 175 "за". Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили. "Против" коалицията "Възраждане” - БСП”, допълни Борисов.

"За F-16 предложението отново внесохме ние, и отново буди недоумение. От ПП 33-ма от 53-ма подкрепят. "Против" - Асен Василев, този, който заплашваше всички с "Магнитски". Много са ми интересни десните, демократичните, които живееха с илюзията, че това е проамериканска или проевропейска партия. Резултатите от гласуването будят страховито недоумение в много техни поддръжници. И отново коалицията начело с ПП и Асен Василев, "Възраждане" и БСП от другата страна на нас. Това са фактите", посочи той.

Не сме внесли закон за отваряне на Изборния кодекс. Внесе го БСП, коалиционен партньор на ПП с вицепремиер в кабинета на "Петков", подчерта лидерът на ГЕРБ. Той отново настоя, че в момента съмнението в машините е колосално, защото са внесени от Венецуела, те са давали грешки на изборите и дори немският съд е казал, че не вярват на машините, допълни бившият премиер.“Дайте да върнем доверието в машините!”, призова Борисов. “Ние не бързаме за избори. Но поехме ангажимент да подкрепим този разговор”, допълни той. Лидерът на ГЕРБ посочи, че машините за гласуване трябва да се произвеждат в България от българи.

Няма шанс да се управлява с ПП, нито ние го искаме, нито те го искат. Единственият вариант е в третия мандат да правим мнозинства по ключови теми, допълни лидерът на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.