По думите му в момента България функционира в условията на почти президентска република

Срещата между „Продължаваме Промяната” и ГЕРБ е странна, защото и двете партии демонстрираха абсолютна непоносимост една към друга, а в един момент сядат на масата на разговори. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Атанас Зафиров от БСП.

Има реална възможност партиите, които гласуваха „за” осигуряването на военна помощ за Украйна, да се съберат в управленски формат. Друга възможност е партиите, които свалиха предишното правителство – ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”, да сформират кабинет, поясни депутатът.

Той коментира, че ако се стигне до втори мандат и БСП бъде поканена от ПП на разговори, левицата вероятно ще ги подкрепи.

„Правителството, в което участвахме двете формации, работеше добре. Алтернативата, която ни предложиха тези, които ни свалиха, не е по-добра”, уточни Зафиров.

Според него няма шанс БСП да влезе в общо управление с ГЕРБ. „Не виждам такава алтернатива. Все още не са приключили дори консултациите при президента. В НС има много партии, с които имаме несъвместимост, не е само ГЕРБ”, поясни Атанас Зафиров.

По думите му от известно време България функционира в условията на почти президентска република.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.