Детето е с тежка форма на аутизъм

Издирват 12-годишно момче, изчезнало в района на Профилакториума в Перник, съобщиха от общината. Местните власти призовават всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града. Момчето е с тежка форма на аутизъм. Множество доброволци участват в издирването му.


Изчезналият Александър е висок около 1,50 м. Облечен е със сива връхна дреха, тъмносини дънки и носи розова играчка.

„Детето се изгубва в 15:50 ч., докато е било на разходка с баща си. Родителят е провел телефонен разговор и е направил маневра с колата. В момента, в който го е потърсил, Александър вече го е нямало. Огромният проблем е, че той самият не знае в каква посока е тръгнало момчето - дали към гората, или към центъра на града”, каза Марио - познат на семейството на детето.

Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни, че се обхожда огромен периметър. Всички служби са на терен, заедно с полицейски кучета, термокамери и дрон.

Родителите на момчето се надяват, че е възможно то да се прибере само вкъщи, тъй като имало добра ориентация в пространството, въпреки диагнозата си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.