Той призова ако държавата е застрашена от мигрантите, Борисов да се обади на своя приятел Ердоган и да реши проблема

Оковаването на Иванчева публично беше за назидание. Тя беше унизена. Не се вижда подобно отношение към кметове на ДПС или ГЕРБ. Преследваните са под защита на главния прокурор, а Иванчева ще бъде дадена за пример като борба с корупцията. Присъдата ѝ значи "или сте с нас, или сте против нас, ние владеем държавата". Това каза разследващият журналист Йово Николов за "На Фокус".

"Случаят с убит полицай показва хаоса по границата и многогодишните усилия да не бъде подредена охраната. Има недомислици на ръководството на МВР. Оградата е сложно съоръжение, което не е достроено. Сега започна кално прехвърляне на отговорности, от което никой не печели. Там трябва да има два реда ограда", заяви той. И допълни, че Борисов се страхува да не бъде арестуван, затова спира съдебната реформа. 

Иванчева и Петрова търсят работа в Сливен, за да намалят присъдите си

Според него от безхаберие не се прави нищо за ефективността на оградата. "Ако държавата е застрашена от мигрантите, Борисов да се обади на своя приятел Ердоган и да реши проблема. Независимо дали е на власт. За август са заловени 2822 нелегални мигранти. 19,3% от тях на границата на с Турция, 19% на тази със Сърбия и повече от 60% - в страната. Това се дължи на политиката на Турция спрямо емигрантите, в зависимост от нея натискът се увеличава или отслабва", посочи Николов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.