"Кой би манипулирал вота в свой ущърб", запита той

От „Продължаваме промяната” ще предложат да бъде създадена временна комисия, която да обсъди всички предложения за Изборния процес. Целта е да бъдат формулирани предложения на база факти, а не на абстрактни твърдения. Предложенията за промени в ИК между първо и второ четене бяха над 100.

Това каза председателят на 47-ото Народно събрание и настоящ депутат от ПП Мирослав Иванов а „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Политолози в спор за Изборния кодекс и действията на партиите

„Нашата позиция е категорично против тези промени в Изборния кодекс, те тотално ще ограничат избора. Досега няма нито едно доказателство, че машините, с които гласуваме, променят вота на българските избиратели. Колегите говорят за виртуална флашка”, каза Мирослав Иванов.

Относно репликите за манипулиран вот с машините, Мирослав Иванов запита: „кой би манипулирал вота в свой ущърб”.

„Нямаме нито едно социологическо проучване за това колко български избиратели са отблъснати от машинния вот, нямаме доказателство, че машините са компрометирани”, каза Иванов.

В отговор на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес каза, че ПП си търсят причина да излязат от парламента, Иванов каза: „нашите действия са в защита на демокрацията. Те грубо погазват правата на гражданите, създават условия за изборни злоупотреби.”.

Вижте целия разговор във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.