"Всички ние се молим той бързо да се възстанови", посочи говорителят на обвинението Сийка Милева

Прокуратурата ще проверява дали намереният жив Александър от Перник не е бил държан принудително. Това заяви пред NOVA говорителят на прокуратурата Сийка Милева. 

"От името на прокуратурата на Република България бих искала да изкажа благодарност на доброволците, намерили Сашко. Всички ние се молим той бързо да се възстанови", посочи тя.  

По думите ѝ е цяло чудо 12-годишното дете да оцелее 8 дни без вода и храна. "Затова прокуратурата ще проверява версията дали той не е държан принудително от някого и дали този човек не го е пуснал заради обявената парична награда от неговия баща в петък", категорична е Милева. 

И допълни: "По образуваното досъдебно производство ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, в която лекарите ще имат тежката задача да установят на база наранявания, измръзвания, дехидратация в организма на Сашко -  дали той не е държан принудително от някого и дали не говорим за отвличане". 

ВСИЧКО ЗА ЩАСТЛИВАТА РАЗВРЪЗКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.