Това обяви депутатът от БСП и бивш министър на земеделието

„Мен ме притеснява по-скоро поведението на „Промяната”, които още от ден първи на този парламент говорят в една тоналност, която буквално ни кара към нови предсрочни избори”. Това обяви депутатът от Левицата и бивш министър на земеделието Иван Иванов в студиото на „Събуди се”.

Разделителните линии между БСП и бившите й коалиционни партньори обаче започнали още при избора на председател на Народното събрание. „Тогава „Демократична България” категорично отказаха да подкрепят нашия кандидат без никакви мотиви. Господин Вигенин има всички възможности”, допълни той.

БЮЛЕТИНАТА НА РАЗДОРА: Взаимни обвинения заради промените в Изборния кодекс (ОБЗОР)

Иванов коментира и прекрояването на Изборния кодекс, което беше гласувано в парламентарната Правна комисия. „Това, което направиха ГЕРБ, с това забързване на процеса, също не доведе до някакъв конструктивизъм”, каза народният представител. Той изрази надежда, че ще се намерят гаранции за това, че изборният процес няма да бъде опорочен.


Целия разговор гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.