Според собственик на бензиностанция във Врачанско отстъпката забавя обслужването и оборотът пада

„Лукойл Нефтохим България” от 1 януари 2023 г. започва да отчита приходите си изцяло в България. Споразумението отваря вратата в българския бюджет и така в хазната ни ще влизат повече данъци. Очаква се приходите за държавния бюджет да станат 700 млн. лв., вместо досегашните 100 млн. лв. А първи в списъка за подпомагане са най-уязвимите групи.

Според собственик на бензиностанция във Врачанско е добре да има отстъпки, но не дадени по този начин. "Много бавят нещата, има само разправии. Добре е да е ниска цената, но да го измислят по друг начин, например отстъпката да се дава още на едро. При нас оборотът е паднал, защото много по-бавно става обслужването на клиентите. Отстъпката ще я има до края на годината", заяви той. 

От 1 януари: „Лукойл Нефтохим” прехвърля производство и данъци в България

Служителка в бензиностанция споделя, че средно се зарежда около 20-30 лева. "Ако преди за десетина секунди се обслужваше клиент, сега отнема около минута и повече. Трябва да се промени начина на прилагане на отстъпките", смята тя.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.