51-годишният мъж беше поставен в медикаментозна кома

Лекарите продължават да се борят за живота на полицая, който пострада след гонка с нелегални мигранти в столицата. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и е настанен в болница „Св. Анна”. Лекарите са умерени оптимисти за състоянието на ранения полицай, заяви здравният министър. 

"Хематомът, който се е получил след няколкото фрактури, които има на черепа, е евакуиран напълно. Днес е прoведен контролен скенер, на който се е видяло, че операцията е успешна", заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев.  

51-годишният мъж  обаче ще остане в изкуствена кома.  "Засега състоянието е - мога да кажа - стабилно, но прогноза още няма", подчерта Меджидиев. 

Поредният случай на ранен полицай след сблъсък с мигранти доведе до две подадени оставки. Освобождаването на главния секретар на МВР - Петър Тодоров, ще е решение на президента, обяви вътрешният министър. 

Гонка между полицаи и бус с мигранти завърши с катастрофа (ОБЗОР)

"Към материалите сме приложили всички данни, събрани до момента във връзка с този инцидент, завършил по този тежък за нас начин, така че тези материали ще бъдат на вниманието на президента и вярвам, че той ще се произнесе по тях съвсем скоро", посочи Иван Демерджиев. 

Другата подадена оставка - на зам.-главния секретар на МВР остава решение на министъра. Самият Демерджиев коментира и дали той ще остане на поста. "В момента не ми е искана оставка. Ще се срещна и с президента, за да коментираме лично очи в очи темата".  

След всичко до тук, синдикатите в МВР обявиха, че се събират на 3-ти декември, за да решават за нови протестни действия. "Ще настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в Министерството на вътрешните работи, вече включително и по отношение на взимането на мерки за опазването на живота на нашите колеги", категоричен е Илия Кузманов от Синдикална федерация на МВР.

Пред NOVA от pрокуратурата заявиха, че все още не са повдигнали обвинение на шофьора на буса, превозващ нелегалните мигранти, тъй като предстоят още разпити на свидетели. 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.