Служители от ОДМВР - Перник са установили 23-ма от най-отявлените фенове, които са проявили изключителна дързост

Десетима фенове са задържани след неприятните сцени на стадиона в Перник по време и след мача за Купата на България между отборите на "Миньор" и "Берое", който се игра в събота, съобщиха от полицията в Перник, предаде БНР.

Служители от ОДМВР – Перник са установили 23-ма от най-отявлените фенове, които са проявили изключителна дързост и арогантност. Десетима от тях са задържани за срок до 24 часа с полицейска мярка. Тяхната съпричастност към случилото се на стадиона и извън него е в процес на установяване. 

Как се стигна до сблъсъците между фенове на "Миньор" и "Берое"

При възникналия побой по време на мача са пострадали трима души. Според полицията в Перник те са с леки наранявания. На седем автомобила на фенове от Стара Загора са били нанесени различни материални щети. Започнало е досъдебно производство. Работата продължава съвместно с прокуратурата.

Заради поведението на жълто-черната агитка веднага след мача в събота кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че от идната година спира финансирането на "Миньор". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС