Раздорът между ПП и президента вероятно е тръгнал от рокадите в "Булгаргаз"

„Шансовете за съставяне на кабинет с първия мандат клонят към нула. Дори вчера театрално в последния момент бе представена кандидатурата за премиер (Николай Габровски), пазена в тайна. Няма нищо по-логично от това да бъде обсъден един кандидат-премиер. Те сами осъзнават, че с първия мандат няма да постигнат (успех). Това е опита, върху който ще се упражняват тази и следващата седмица”.

Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов.

„Ако няма предварителна подкрепа за правителство, ще е унизително да представиш кабинет, за който ще гласува само собствената ти група”, каза Любенов.

Кабинет с третия мандат може да се състави в зависимост от това, на кого го връчи президентът, каза политологът и уточни, че ще бъде кабинет с хоризонт няколко месеца.

За раздора между президента Румен Радев и ръководството на партия „Продължаваме промяната”, той припомни, че в първоначално държавният глава се изказваше ласкаво. „Напреженията тръгнаха още от началото на годината, те бяха свързани с промените в „Булгаргаз”. Вероятно президентът е имал очаквания да има по-силни влияния върху кабинета „Петков”. Очевидни са и с днешна дата амбициите на президента”, допълни политологът Милен Любенов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.