"В ЗУТ предлагаме разбиване на модела кмет-главен архитект", обясни депутатът

Не виждам смисъл да се правят такива срещи. Така депутатът от „Продължаваме промяната” Йордан Терзийски отговори на въпрос на водещата Лора Инджова на "Твоят ден" по NOVA NEWS дали ще имат среща с кандидата на ГЕРБ за премиер Николай Габровски.

„Независимо какво правителство предвиждат, ние няма да го подкрепим. Това е пореден параван – слагат човек, зад който да скрият немощта си да направят правителство”, коментира Терзийски.

Започва обратното броене за съставяне на правителство

За промените в Изборния кодекс, той бе описателен в изказа си – „надявам се президентът да подходи отговорно и да наложи вето на един закон, който изнасили Изборния кодекс миналата седмица”.

Депутатът от ПП обясни, че с колегите си от неговата парламентарна група искат служебния премиер Гълъб Донев да отиде в парламента, за да чуят какви са разговорите с европейските партньори и какви постъпки са направени, за да се затворят тези пробойни.

Относно законодателната програма Терзийски обясни, че са предложили да бъдат разгледани антикорупционните закони.

„Ще бъде гледан Законът за местното самоуправление. Предлагаме да има видеоизлъчване. Няма проследяемост на решенията там… В ЗУТ предлагаме разбиване на модела кмет-главен архитект. Искаме да намалим функциите на главните архитекти по общините”, допълни Йордан Терзийски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.