"Нека тези, които искат обединение в ляво кажат колко души са придърпали от БСП при напускането си", призова Нидал Алгафари

Моралният стълб на БСП се срина и аз излязох от тази партия. Делян Пеевски бе предложен от тази партия (за председател на ДАНС през 2013-та година, което доведе до многомесечни протести и сваляне на кабинета „Орешарски”). Преди да има обединение първо да се възстанови моралният стълб в обществото. Да се направи нов обществен договор.

Това заяви в предаването „Челюсти” на NOVA NEWS председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Ако има обединение в ляво, то трябва да бъде по ценности, политики, допълни той.

По думите на пиар експерта Нидал Алгафари има промяна в левите политически ценности. „Цялото това нещо ще се прави, за да могат да цакат Корнелия Нинова. Всички те са допринесли на тази партия, но при оттеглянето си, са дърпали хора със себе си. Нека първо те кажат колко хора са придърпали със себе си”, призова той.

Лявото на Маркс е едно, лявото сега е друго, каза той. Искам тези личности да ми обяснят дали са останали на тяхната си кариера или са гонили лични успехи”, заяви Алгафари.

И двамата се съгласиха, че сега българските политици да дават личен пример за каквото и да било.

Според Славчев „България можеше да бъде посредник между Украйна и Русия”, каза Славчев, но думите му бяха оспорени от водещата с фактите, че страната ни бе включена в списъка с неприятелските страни, че ние бяхме една от първите държави, на която бе спрян природния газ.

„Кранчето на „Газпром” спряха Кирил Петков и Асен Василев, защото те отказаха да плащат. Никой не ни е задължавал да плащаме в рубли. Поискаха в деня, в който се плаща, да се сменя валутата в рубли”, оспори Славчев.

Той каза, че не познава Кирил Петков и Асен Василев и не е имал среща с тяхната партия. „Ние от ден първи видяхме това, което президентът каза – измамници и шарлатани”, обясни той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.