При навлизане в гарата машината излиза от релсите

Влак дерайлира на Централната жп гара в София в понеделник сутринта. Инцидентът е станал малко след 5.00 ч.

При навлизане в гарата третият вагон от влака, пристигащ от Бургас, излиза от релсите и се удря в стълб, научи NOVA. Пострадали хора няма. Електричеството на цялата гара обаче е прекъснато. Веднага са осигурени два автобуса, които да извозят пътниците до гара Искър и Подуяне. Напрежение имаше, тъй като хората не бяха уведомени, че ще бъдат извозени.

"Вследствие на дерайлирането се бута стълб на контактна мрежа, това прави късо съединение", каза Александър Вецков, директор "Електроразпределение" към НКЖИ.

Малко преди обяд електрозахранването беше възстановено. Продължава разследването за причините, довели до дерайлирането на вагона. Движението на Централната жп гара в София с часове беше затруднено въпреки че в ранния следобед на понеделника дерайлиралата композиция беше двигната. Имаше закъснения на влакове, като най-големи бяха по направленията Петрич, Дупница, Мездра и Плевен. Към 20 часа движението беше напълно възстановено.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.