В Банско цената на кувертите стига до максимум 250 лева

От 300 до над 11 000 лева варират новогодишните пакети за куверти в зимните курорти в страната. Увеличението от бранша обясняват с растящата инфлация. В Банско обаче цената на кувертите стига до максимум 250 лева.

Според собственика на механа и хотел Юлия Попова както гърци, така и българи са направили резервации за Нова година. "В Банско има богата палитра от туристически продукти въпреки липсата на сняг. В ресторантьорството има голямо предлагане. Нашата кръчма, например, предлага специфични за този период от годината ястия като банската капама, локум и бански старец", разкри тя. 

Колко струва Нова година в Банско и какво се предлага

Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията, каза, че на места може да има оферти на цени до 11 000 лева, но в масовия случай става дума за антиреклама на България.

"Най-куриозното е, че ако има такива оферти, те вече са изчерпани, защото си имат своите клиенти. В Гърция и Турция няма лансирани информации за скъпи и мръсни курорти. Всички ние трябва да рекламираме своя продукт. Нередности има навсякъде, но никъде не се плюе", коментира той.

По думите му кувертите са поскъпнали с 20-30% в сравнение с 2019 г. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.