До момента са възстановени 7000 лева за нанесени щети

Окръжният съд в Добрич замени мярката „задържане под стража” с „домашен арест” за 51-годишния англичанин, който в навечерието на Коледа наряза гумите на повече от 60 автомобила.

Британецът, нарязал гумите на 56 коли в Добрич, залашил съседите си с убийство

Пред въззивната инстанция адвокатът на британеца посочи, че той не отрича авторството си на престъплението, но трябва да се грижи за 5-годишната си дъщеря, която е с аутизъм и за съпругата си, която страда от депресия. Поискана беше и възможност за обезщетение на потърпевшите. Защитата посочи, че в тази посока е направена първата стъпка и до момента са възстановени 7000 лева за нанесени щети. Очаква се оценката на експертите за окончателния им размер. Освен това, чуждият гражданин има разрешение за постоянно пребиваване и собствено жилище у нас. Изтъкнато беше, че няма други провинения, напротив – за 20-годишния си стаж в кралския морски флот на Великобритания, многократно е награждаван за добра служба. 

Десетки автомобили осъмнаха с нарязани гуми в Добрич

Информация: Надежда Карапанчева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова