Темата коментираха Александър Симов от БСП и Любослав Костов от КНСБ

Трябва ли депутатите да си замразят заплатите заради кризата?  Темата дискутираха депутатът от БСП Александър Симов и Любослав Костов от КНСБ в студиото на „Челюсти“ по NOVA NEWS.

Костов напомни, че заплатата на депутати се формира на базата на средната заплата в публичния сектор умножена по три, което дава малко над 5 000 лв. и на всяко тримесечие тя се актуализира.

Симов каза, че големите доходи в държавната сфера се взимат от „шефове на малки, странни агенции, за които не сме чували“.

„Работата на народния представител е отговорна. Ако той гласува по съвест и както трябва парите са заслужени. Но със своите действия и това, което се случи през последните години, се обезличи работата на българския депутат и работата на законодателната власт, която трябва да е стожер на развитието на това общество. В момента се чуват гласове дали да не се премине към президентска република, което е абсурдно“, каза Костов.

„Тези депутати, които отказаха да вдигнат минималната работна заплата трябва да бъдат изправени пред съда на общественото мнение“, каза Симов. Той смята, че ако депутатите не са индексирали заплатите си няма да има кой да оцени жеста, защото народът е много „настръхнал“.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.