Нейната мощност достига 10kW

Като част от политиката си за иновации и постоянно развитие, ДеБулКо въведе успешно в своите работни процеси нова машина за лазерно рязане Bystar с автоматизация by Trans Extended. Нейната мощност достига 10kW и системата ѝ е предоставена от реномирания швейцарски производител Bystronic. Тази нова машина ще замени старата CO2 Bystar 4,4kW, която служи дълго и вярно в производството на ДеБулКо.

Въпросната иновативна лазерна машина успешно се справя със стоманени листове с размери 1500x3000 mm и дебелина до 25 mm, като прави това с голяма скорост и изцяло благодарение на електромагнитното задвижване, с което работи, и разбира се, на най-иновативната лазерна технология, по която е произведена. Но това не е всичко - благодарение на By Trans Extended, зареждането на листа, разтоварването на скрап и на достатъчно големите детайли вече може да бъде напълно автоматизирано, а производственият процес по-бърз.

Ползи от новата машина

Основната полза от иновативната технология на тази машина за лазерно рязане е увеличението на скоростта на разходите на фона на много по-ниските оперативни разходи. От една страна това се случва благодарение на по-големите плътност и поглъщане на файбър лазера, дължащи се на естеството на лъча и дължината на вълната. Разбира се, увеличената мощност от 10kW на фона на миналата от 4,4kW също играят голяма роля, както и електромагнитните и особено бързи задвижвания. Всичко това води до по-висока скорост на рязане и повече детайли, изработени на час. Резултатът от това е по-голям капацитет за лазерно рязане при нас и по-точно - повишена производителност с 3 до 5 пъти.

Да, машината определено е бърза, но има ли смисъл от тази бързина, ако зареждането е бавно? Не. Ако разтоварването и зареждането с нов лист отнема много време, то се губи целият смисъл на бързото рязане. Именно затова и нашата нова лазерна машина е оборудвана с автоматизация By Trans Extended, която ѝ позволява да работи с два вида материал, да подготвя листа и да се зарежда автоматично. Освен това, и скелетът може да бъде премахнат, а в случай, че частите са по-големи, те могат да бъдат премахнати и сортирани отново автоматично.

Целият процес на работа е в пълна синхронизация с машината, а това минимизира времето за престой и дава възможност на машината да работи без да спира и при определени условия, без дори да има нужда от специфично наблюдение.

Тази наша инвестиция допринесе за по-голям капацитет за лазерно рязане. Сега нашите клиенти могат да се насладят на още по-бърза работа, кратки срокове за доставка и много привлекателни цени. Процесът на лазерно рязане вече е по-екологичен, бърз и ефективен от всякога.

Ако искате да научите повече за услугите на ДеБулКо, свържете се, като изпратите имейл на info@debulco.bg, или се обадите на тел. 0888 703887.