Реакцията на външно министерство на РС Македония е във връзка с пост в социалните мрежи на българския евродепутат

Министерството на външните работи на РС Македония осъди остро изявление на евродепутата Ангел Джамбазки, за което съобщи по дипломатически път на Министерството на външните работи на България, се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на министерството.

В този случай министерството ще препоръча и на президента да реагира по съответния начин пред своя колега. За това поведение ще бъде информиран и председателят на Европейския парламент с искане за дистанциране, се казва още в изявлението.

Джамбазки: Българите в РСМ заслужават и трябва да бъдат защитавани

"Заплахите, изявленията за заплахи, съобщенията са въпрос, с който се занимават органите за сигурност. Очакваме те да разгледат сериозно последните изявления на Джамбазки и да вземат подходящо решение за ограничаване на достъпа му до страната", пишат от МВнР на РСМ.

Реакцията на външно министерство на РС Македония е във връзка с пост в социалните мрежи на българския евродепутат Ангел Джамбазки, в който припомня на президента Стево Пендаровски как в миналото са завършвали всички онези, които са се опитвали да забранят на лидери на ВМРО да влизат в страната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.