Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" заслужи Тодор Неделев

Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година, предаде репортер на БГНЕС. Нападателят на Лудогорец спечели отличието за втора поредна година в 62-та анкета "Футболист на годината в България". Негови подгласници станаха Илия Груев от "Вердер" Бремен и полузащитникът на "ЦСКА 1948" Ивайло Чочев. 

За Треньор на годината бе избран наставникът на Левски Станимир Стоилов, който изведе "сините" до Купата на България. Той не успя да присъства на церемонията. Подгласници на Мъри станаха Илиан Илиев, останал трети, и Ивайло Петев. За Футболистка на годината бе избрана Симона Петкова. В отделните постове при мъжете за Най-добър защитник бе избран Антон Недялков, а Чочев, който е реализатор номер 1 в Първа лига от началото на сезона, грабна званието за Най-добър полузащитник. За Най-добър вратар бяха избрани двама души - Светослав Вуцов (Славия), и стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов.

Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" заслужи Тодор Неделев. Полузащитникът на Ботев Пд се завърна преди няколко дни за клубния си отбор в контролата с Ботев Враца след 252 дни извън терените. Той претърпя тежък инцидент с националния отбор на България в Грузия, но вече е възстановен и готов отново да помага както на Ботев, така и на представителния тим. За Най-прогресиращ млад футболист бе избран Никола Илиев от Интер. Наградата за Най-добър чужденец отиде при Текпетей, а Брадли де Нойер от ЦСКА прибра приза за Най-красив гол за попадението си във вратата на ЦСКА 1948 при успеха с 2:1.

Всички награди от 62-та анкета за Футболист на годината в България за 2022 година:

Най-прогресиращ млад футболист – Никола Илиев

Футболистка на годината – Симона Петкова

Най-добър чужденец – Бърнард Текпетей

Най-красив гол за изминалия шампионат – Брадли де Нойер

Най-добър вратар – Светослав Вуцов и Даниел Наумов

Най-добър защитник – Антон Недялков

Най-добър полузащитник – Ивайло Чочев

Най-добър нападател - Кирил Десподов

Награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ – Тодор Неделев

Треньор на годината – Станимир Стоилов

Футболист на годината – Кирил Десподов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.