На място текат огледи

Офис на нотариус в Перник е бил разбит в нощта срещу петък, научи NOVA от свои източници. Сигналът е подаден рано тази сутрин. По първоначални данни обирджиите са срязали касата в офиса и са взели наличните там около 400 хиляди лева. На място текат огледи. 

Офисът на нотариус Румен Манов се намира на една от централните улици в Перник. По първоначална информация крадците са проникнали през прозореца, няма следи от взлом. Влизайки в кантората, те са успели да разбият касата.

В района няма камери за видеонаблюдение. Мястото обаче се намира на паркинга от задната страна на Съдебната палата. От другата страна е централната пернишка улица. Румен Манов отказа коментар.

По данни на прокуратурата, сигнално-охранителната система на кантората не се е задействала. Съседи разказват, че осветлението в района е изключително силно, но неизвестно защо снощи лампите не са се включили.

Жители на Перник споделят, че Румен Манов е сред най-търсените нотариуси в града. Кантората му била една от най-големите, а сделките минавали бързо. Прокуратурата вече е образувала досъдебно производство. Разследват се всички версии. Ще се проверява и дали обирът не прилича на някои от грабежите на инкасо автомобили в последните 3 години.

Тепърва ще се проверяват и записите от камерите за видеонаблюдение в близост до кантората. По непотвърдена информация, вътре в помещенията те не са правили записи, а са били само за онлайн наблюдение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.