Днес се навършва годишнина от инвазията в Украйна

Владимир Путин вместо да демилитаризира Украйна, направи армията най-подготвената и въоръжена. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, българия” проф. Михаил Станчев.

„На всички ни е ясно, че Русия не успя да превземе Украйна за 4-5 дни, както си мислеше. Промяна на тактиката на войната стана няколко пъти. Никой от руските императори, царе и президенти, не е правил толкова „хубаво” за Русия, колкото Путин. Той противопостави руската държава на целия свят”, заяви още професорът.  И припомни думите на Медведев, който каза, че ако Русия не спечели войната, ще се разпадне. Според професора този процес вече е започнал. „Ако там започне гражданска война, огромни миграционни потоци ще тръгнат към Европа”, допълни Михаил Станчев.

РАЗБИТОТО СЪРЦЕ НА Украйна: Годината на войната в СНИМКИТой разказа какво си спомня от първия ден на войната.

„Спяхме с жена ми, когато ми звънна телефона. Обади си наша приятелка и ни каза, че бомбардират военното летище и Харков. Веднага всички магазини се напълниха. Хората се запасяваха с храна и вода. На втория ден всичко беше затворено. Градът спря да живее и обявиха военно положение. Не можехме да стигнем до гарата, за да напуснем страната. Имаше виелица”, сподели проф. Станчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Гледайте специалното студио на NOVA - „В окопите на войната“, на 24 февруари от 16.00 ч.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.