В инициативата се включиха над 30 знаменитости

Холивудски звезди изпратиха видеопослание на любов към украинците по случай първата годишнина от руската инвазия в родината им, предаде Франс прес.

В инициативата се включиха над 30 знаменитости, сред които Марк Хамил, Джулия Робъртс, Барбра Стрейзанд, Мат Деймън, Итън Хоук, Джош Бролин, Катрин Уиниг, Майкъл Кийтън, Лив Шрайбър и др.

"Нека силата бъде винаги с вас", добави Марк Хамил, който изигра ролята на Люк Скайуокър в култовата сага "Междузвездни войни".

"Ние мислим за вас, изпращаме ви нашата любов, изпащаме ви нашата сила, нашите молитви и винаги ще ви пазим в сърцата ни", каза Джулия Робъртс.

Мат Деймън изпрати послание "на любов, уважение и солидарност към всички наши братя и сестри в Украйна".

Украйна ще бъде подкрепяна "толкова време, колкото е необходимо", увери Барбра Стрейзанд. Тя каза на украинците, че са се превърнали в "източник на вдъхновение за целия свят".

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на холивудските звезди. "Благодаря за тези думи на подкрепа. Те наистина са важни за нас", написа Зеленски във "Фейсбук".

На Берлинале също изразиха солидарност с Украйна по случай годишнина от руската инвазия в страната, предаде ДПА.

Около 50 гости на международния кинофестивал в германската столица се включиха в проявата на червения килим.

Това е поредната инициатива на Берлинале в подкрепа на Украйна. Володимир Зеленски направи видеообръщение на церемонията по откриването на фестивала.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

 

Източник: Николай Станоев, БТА