Британското министерство се аргументира с факта, че от около 15 февруари няма съобщения за използване на дронове за нападения в Украйна

Лондон твърди, че руските войски "изглежда са изчерпали запасите си от ирански дронове", предаде ДПА.

Агенцията се позовава на публикувания в "Туитър" ежедневен разузнавателен отчет на британското министерство на отбраната.

Британското министерство аргументира този си извод с факта, че от около 15 февруари няма съобщения за използване на дронове за единични нападения в Украйна.

Американски военни свалиха ирански дрон в Сирия

За сравнение, в края на януари и началото на февруари украинската армия е свалила най-малко 24 ирански дрона "Шахед-136", се уточнява в документа.

"Русия вероятно ще иска да попълни запасите си", изтъква британското ведомство.

"Макар тези оръжия да не се славят с особен успех при унищожаването на предназначените цели, Русия изглежда ги смята за успешни примамки, които могат да отклонят вниманието на украинската противовъздушна отбрана от по-ефективните руски крилати ракети", се казва в британския отчет.

Министерството на отбраната на Великобритания публикува ежедневни разузнавателни отчети за напредъка на войната в Украйна от самото ѝ начало, отбелязва ДПА.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Светослав Танчев, БТА