Украйна не е поемала публично отговорност за нападения в Русия

Дрон се разби днес близо до газоразпределителна станция югоизточно от Москва. Изглежда, че става дума за неуспешно нападение на 110 километра от центъра на руската столица, заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, цитиран от Ройтерс.

Воробьов съобщи за случая близо до град Коломна малко след като руското министерство на отбраната обвини Украйна, че се е опитала да нанесе два удара с дронове през нощта в Южна Русия.

Украйна ще похарчи 550 млн. долара за дронове през 2023 г.

Украйна не е поемала публично отговорност за нападения в Русия. Ако Киев е отговорен за случая, това би представлявал най-близкият до Москва украински опит за атака с дрон, откакто Русия нахлу в Украйна преди около година, отбелязва Ройтерс.

Публикации в социалните мрежи показаха сиви метални отломки от дрон на място, за което се твърдеше, че е близо до Коломна.

Според Воробьов дронът изглежда е имал за цел да порази "обект от гражданската инфраструктура", но не са били нанесени поражения. По думите му Федералната служба за сигурност на Русия се занимава със ситуацията и няма опасност за населението.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Илиян Могиларски, БТА