Кражбата е извършена, докато собствениците спели в дома си

Неизвестни откраднаха скъп автомобил от двор на къща в софийското село Герман, докато собствениците спели. Случаят е от нощта срещу 16 март. На записи от охранителни камери се вижда как петима мъже необезпокоявано се разхождат в двора на къщата в продължение на 20 минути. След това изкарват колата и дори затварят металната врата. Интересното е, че собственичката на автомобила е ползвала защитен калъф за ключ, чрез който не би трябвало да може да се прихване сигнала.

Сигнал до 112 е подаден два часа след кражбата. Собствениците са сигурни, че колата първоначално е държана в гараж в Горубляне.

„Имаме камери на къщата и на улицата. На записите се вижда как крадците излизат от автомобила и влизат спокойно в къщата, в която живеем общо четири семейства. Вижда се как те се разхождат по етажите и в двора”, разказа в ефира на „Здравей, България” собственичката на откраднатия автомобил Мария Попова.

По думите ѝ крадците носели специално устройство „телескоп”, с което са прихванали сигнала от ключа на автомобила. „Направи ми впечатление, че единият от мъжете накуцва, което е отличителен белег”, каза още Попова.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.