Общо задържаните по случая се четирима

Полицията в Пловдив задържа Чеченеца и Куката, научи NOVA. Първоначално двамата са отведени за разпит заради видеоклип, който обиколи социалните мрежи и предизвика буря от коментари. По-късно стана ясно, че по случая е задържана и Емили с тротинетката. Тя е била обявена за общодържавно издирване. Предстои да бъде предадена на полицията в Пловдив.

Скандалното видео е заснето в голям търговски център в Пловдив. За NOVA адвокатът на семейството на момчето, към което се отнасят като с куче, потвърди, че то е със специални образователни потребности.

Двама от авторите на клипа - Чеченеца и Куката, са задържани и са на разпит в прокуратурата. Екипът ни успя да разговаря с третия заснет - Емили с тротинетката. Минути след записа тя също беше задържана. 

Емили за скандалния клип с нейно участие: Станах жертва на план на Тошо Куката

За момчето, което влиза в ролята на куче на тримата инфлуенсъри, се разбра след разказ на Милен Стаматов - Готи в неговия Facebook профил. Скоро след това получил съобщение от бивша учителка на момчето. „Която всъщност ми каза, че то има някакви дефицити. Заплашено е!”, обясни той.

Каишката на момчето държи Емили. Пред NOVA тя заяви, че не помни кой го е довел. И че е била принудена да го направи. Автор на сценария бил Тошо Куката. „Явно е било насилствено принудено, защото Тошо Куката има един навик да заплашва с бой, прави се на батка, на голям”, е нейното обяснение.

Твърди, че самата тя е била заплашвана да вземе участие във видеото. „Аз бях поканена в Пловдив от Тошо Куката, за да направим клип, който да създаде скандалност в мрежата. Той едва ли не ме принуди да участвам”, посочи още Емили.

Минути преди да бъде арестувана Емили отрече да има някаква вина: „Аз съм невинната. Виновен е Тошо Куката, който е създал цялото мероприятие”.

Емили, която „лети” с тротинетката, катастрофира със 100 км/ч

В Пловдив, с белезници на ръце, Тошо Куката също отрече вина. По думите му момчето само е поискало да бъде снимано. „Момчето искаше. Приятел ми е, много ми се молеше да е известен. Емили го направи”, е неговата версия.

„Иска да бъде известен и вика „Дайте да направим един клип” и те се съгласиха”, коментира приятелката на Чеченеца Ана Рачковска.

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и образува досъдебно производство за хулиганство спрямо момче със специални образователни потребности. Междувременно, със семейството на момчето се е свързал адвокат.

„Аз се съгласих, защото това, което видях, минава всички граници на нормалното и на ненормалното! Момчето е със специални потребности. Разговарях с бащата по телефона само. Ще коментираме каква ще бъде стратегията ни”, посочи адвокат Димитър Киров.

След разпореждане на вътрешния министър МВР също започна проверка по случая. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.