"Зърнопроизводството е един от най-субсидираните браншове, често парите отиват за луксозен живот", смята бившият зам.-министър

„Посещението на Путин в контролирани от Русия украински региони е знак, че Русия явно ще спре своето настъпление и ще се концентрира върху териториите Донецка, Луганска и Запорожието, които признава, и ще присъедини към своята територия. От тук нататък следва сценарият Крим – отбрана на всяка цена, с всички средства на територия, която тя смята за своя. Виждаме, че украинските сили трупат доста армия, техника. От друга страна Русия изгражда вече трета линия окопи и съоръжения на източния бряг на Днепър”. Това заяви в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Керемедчиев заяви, че в Русия се обсъжда за професионалистите в определени специалности да се изисква изходяща виза. Например IT специалистите да не могат да напускат без разрешение.

Путин е посетил контролирани от Русия украински региони

Относно протестите на зърнопроизводителите с искането да спре вноса на украинско зърно, той каза, че сме в леко разкрачена ситуация. „Този бранш е един от най-субсидираният в земеделието, не само с национални, но и с европейски субсидии. Много често тези средства се използват не за помощ на самите производители, а по-точно в сферата на луксозния живот”, каза Керемедчиев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.