Те сами публикували видеото в Tiktok

Арестуваха двама криминално проявени мъже за поругаване на паметника „Майка България” във Велико Търново.

До ареста се стигна, след като те сами публикували видео в TikТok, на което се вижда как танцуват пред паметника на фона на чалга музика.

Зам.-кметът на Велико Търново Нейко Нейчев изрази възмущението си. Оказва се, че около паметника няма видеонаблюдение. „При сега действащото законодателство това не може да служи за доказателство. Тези хора не ги спира дори престоят им в затвора”, коментира Нейко Нейчев. 

„Тези хора са били лишавани от свобода, но всички мерки срещу тях са се оказали безуспешни и нищо не ги спира да танцуват върху гробовете на дядовците си така да се каже, защото точно това са направили. 
Церемониалното погребение е едно от нещата, които отделят човека от животното. Осъзнаването ни на мястото в природата и връзката ни с тези, които вече ги няма в живота, това е първото нещо което ни прави хора и сега след стотици хиляди години еволюция. Ние се връщаме унищожавайки точно това. Липсата на ценности, липсата на ценности е в основата на всичко”, допълни Нейчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.