Според хората улицата трябва да стане еднопосочна и да бъде разрешено да се спира от едната страна

Собственици на коли в столичния квартал „Дианабад” се оплакват от непрестанни глоби за неправилно паркиране. Причината – знак, поставен в района заради преди 4 години, който обаче все още не е махнат. Според местните жители улицата трябва да стане еднопосочна и да бъде разрешено да се спира от едната страна на пътното платно.

„Глобите са от 20 до 50 лв., в зависимост дали паркираш отляво или отдясно на улицата. От едната страна нарушаваме поставения знак, а от другата има тротоар. Ние, като добри граждани, си плащаме. Искаме да знаем, след като нарушаваме закона, къде да паркираме? Районният кмет ни насочва към „Градска мобилност”, а оттам ни връщат към кмета”, разказа в ефира на „Здравей, България” г-жа Михова, жител на „Дианабад”.

"Паякът" в София поскъпва двойно 

„Фишовете се слагат по сигнал на съседи. Местата са малко и хората се карат за тях”, коментира друга живееща в квартала.

Районният кмет обясни за NOVA, че няма правомощия да разреши проблема. И поясни, че са подавани множество сигнали до Столичната община, но реакция няма. От „Градска мобилност” пък казват, че тяхната работа е единствено да глобяват при неправилно паркиране.

„Паяк” потроши автомобил за 100 000 евро в Пловдив (ВИДЕО)

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.