40 колета, съдържащи общо 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с портмонета с обозначения на защитените марки LOUIS VUITTON, DIOR и GUCCI.

 Митнически служители от Териториална дирекция Митница София задържаха голямо количество „маркови“ стоки и други текстилни изделия, при проверка на товарен автомобил на ГКПП Кулата. Иззети са 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с обозначения на световноизвестни марки, както и 55 200 чифта мъжки чорапи без придружаващи документи.

Камионът с българска регистрация пристига на ГКПП "Кулата" на излизане от България. Според представените от водача документи, той е превозвал групажна стока за Испания. 

В хода на контролните действия инспекторите установяват сред превозвания товар 40 колета, съдържащи общо 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с портмонета с обозначения на защитените марки LOUIS VUITTON, DIOR и GUCCI. „Марковите“ стоки са задържани поради съмнения за нарушени права на интелектуалната собственост. За случая предстои да бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки. 

При проверката в товара са открити и 92 колета с общо 55 200 чифта мъжки чорапи с етикети обозначаващи, че са произведени в Китай, които не са били описани в придружаващите документи и за които към момента на проверката не са представени доказателства за осъществен внос в ЕС, поради което също са задържани. Работата по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.