Бившият говорител на ВСС застана пред Евгений Генчев в „Срещу течението”

Тя е сред първите хора в нашата държава, които са се опълчвали на главен прокурор и са искали неговото отстраняване, но без успех. Тази неделя в „Срещу течението” говори съдия Нели Куцкова, бивш говорител на Висшия съдебен съвет.

„Много дълго време ГЕРБ и ДПС крепяха стола на Иван Гешев. Мисля, че те трябва да си дадат сметка, че процедурата по освобождаване на един главен прокурор е дълга, тежка и не зависи от тях, а от ВСС. Толкова много облаци се събраха над главата на Гешев, че дори тези, които го защитаваха, видяха, че той по-скоро ги позори, отколкото да им е полезен”, заяви Куцкова. Според нея обвинител №1 няма да изкара мандата си докрай.

„Ще видим дали ще реши да си спести унижението и ще си подаде сам оставката, или ще се бори докрай. Ако ме питате, изобщо не биваше да бъде избиран за главен прокурор”, поясни бившият говорител на ВСС.

КАЗУСЪТ "ГЕШЕВ": Ще стартира ли процедурата по отстраняване на главния прокурор

На въпрос как оценява ролята на Борислав Сарафов, Куцкова каза следното:

„Когато съобщаваше за взрива, изглеждаше истински притеснен, а пък после се оказа, че много неща не са верни. Почти съм сигурна, че той наистина се е подвел по думите на главния прокурор, който е казал „Аз съм добре, но децата много се уплашиха. Това го е накарало да мисли че те са били в колата”.

Според нея от години е ясно, че прокуратурата се използва за политически битки.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.