По непотвърдена информация обвинител номер 1 се прибра предсрочно в България

Решаваща седмица за съдебната система. След като кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел обяви, че ще върви към отстраняване на главния прокурор, процедурата беше задействана от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

По непотвърдена информация обвинител номер 1 снощи се прибра в България. Това се е случило с полет от Франкфурт, който се е приземил у нас в 22:30 часа. По процедура следва искането за отстраняването на Иван Гешев от поста да му бъде връчено.

„Иска ми се да вярвам, че колегите просто са осъзнали какво всъщност представлява поведението на главния прокурор и затова са написали това мотивирано предложение за неговото предсрочно освобождаване. Дали е катарзис – трябва тях да попитате. Необяснимо е за мен самата поведението им, защото знаете вероятно, че в четвъртък ние имахме повод да се занимаваме с този въпрос. Аз самата го повдигнах, предложих чак другата седмица да се занимаваме, но те отказаха. Същите тези, които сега са вносители на предложението. Какво ги е мотивирало, не мога да кажа”, коментира темата Атанаска Дишева, член на съдийската колегия на ВСС.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.