"Ако трябва да се създаде и етична комисия за отношението към пациента”, обясни той

Българското общество трябва да е наясно, че в тежки ситуации здравната ни система не е достатъчно добре подготвена. Това каза рапърът Христо Балабанов, известен с творческия си псевдоним Кристо след като майка му е диагностицирана със заболяване на кръвта.

„От болница на болница, от мислене, чудене – загубихме много време. През това време състоянието на майка ми се влоши. В една болница разбрахме, че не са направени достатъчно проучвания, сред които и генетични”, разказа той.

Лутането из болнични кабинети го довело до извода, че лекарят е най-важното звено в едно общество. „Нужно е обединение да поставим начало на разговора какво става с пациентите с тежки заболявания. Да разберат всички хора, че сме едно семейство. Ако трябва да се създаде и етична комисия за отношението към пациента”, обясни рапърът.  

Майка му една година е ходила по лекари и никой не е установил точна диагноза, докато тя е била в някакво състояние на предлевкимийно състояние или в хроничен момент.

БОРБА ЗА ЖИВОТ: Получила ли е майката на Кристо грешна диагноза в България?

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook