Коментар на Нидал Алгафари и Асен Григоров

В политиката е като на война – особено, когато изборите са по-чести от пенсионерски добавки,а след края им резултатът остава непроменен. И в двата случая пенсионерите остават бедни, а държавата - без редовно правителство.

40 дни след поредния вот знаем, че според главния прокурор парламентът е място за политически боклук. Наясно сме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма да управляват заедно. Че БСП няма да подкрепи първия мандат, а изгледите да ходим на избори през август са особено вероятни.

Това поставя логичния въпрос коя от коалициите - тази около ГЕРБ или тази около ПП отправя по ясни, по важни и по отговорни послания към обществото? И коя от коалициите има по добра стратегия за набавяне на електорат?

Отговор на тези въпроси в студиото на „Челюсти” потърсиха PR-ът Нидал Алгафари и журналистът Асен Григоров. В началото на разговора двамата коментираха и скандала около главния прокурор.

„Започваме да живеем в една много странна държава, в която главният прокурор има заплаха за живота и семейството му. В следващия момент заместникът му също има заплаха за живота си от страна на главния прокурор. Ако тези двама души са така заплашени за живота си, си представям на средностатистическия българин какво му е за живота. Това, което се случи е, че някъде нещо се обърка, някой каза нещо, което не трябва, или се намеси в момент, в който не трябва. Голямата грешка като че ли тръгна от това, че кандидатът за премиер каза, че ще поиска оставката на главния прокурор. Това от една страна беше грешка, от друга – разбуни кошера”, заяви Алгафари.

 „Искането на оставка е политически акт. То не може да бъде грешка. Това, в което Мария Габриел е обвинявана, а именно, че се меси в съдебната власт – това са несъстоятелни обвинения”, подчерта от своя страна Григоров.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.