Съдът постанови първоначален "строг режим"

Окръжният съд в Стара Загора осъди на 20 години затвор, при първоначален „строг режим“, 33-годишен мъж, убил едномесечно бебе. Това съобщават на официалния сайт на институцията. На 31 август 2021 година той е бил задържан по обвинение, че умишлено е умъртвил рождения си малолетен син. Деянието е извършено в старозагорското село Хрищени.

Подсъдимият извършил престъпното деяние, след като няколко дни бил под влияние на алкохол и наркотици. Подразнен от плача на новороденото, мъжът му нанесъл множество удари с юмрук и го хвърлил на земята. Бебето починало в резултат на причинена черепно-мозъчна травма. Съдът посочва, че действията са извършени спрямо лице, което се е намирало в безпомощно състояние, с особена жестокост и в условията на опасен рецидив.

Присъдата може да се протестира и обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив, уточняват от съдебната палата в Стара Загора.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.