Някои пътища и пешеходни пътеки са били затворени

Шофьор на камион е бил задържан във Вашингтон в понеделник, след като товарният му автомобил се блъснал в бариерите за сигурност на площад "Лафайет" близо до Белия дом, предаде Ройтерс.

"Няма пострадали служители на тайните служби или Белия дом. Причината за катастрофата се разследват", написа в Twitter говорителят на Secret Service. Оказа се, че шофьорът е действал умишлено. 

Инцидентът стана през нощта във Вашингтон, на около една пресечка от резиденцията на държавния глава. Някои пътища и пешеходни пътеки са били затворени, казаха още от службата за охрана на американския президент. Близкият хотел "Хей Адамс" е бил евакуиран, съобщи телевизия "Фокс 5".

Видео: Ройтерс

Шофьорът е 19-годишен младеж от щата Мисури. Повдигнати са му обвинения, че е опитал да нападне президента. Полицаите използваха робот, за да проверят дали в камиона има бомба, или опасни материали. Според американски медии, в камиона е намерено знаме на нацистка Германия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.