Това коментира лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че споразумението с „Продължаваме Промяната - Демократична България” за съвместно управление с ротационен премиер не е коалиция, а „отговорност”.

„Не е коалиция. Ако е коалиция, аз и Кирил Петков ще сме премиери или министри. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и със 100% еднакви програми”, подчерта той.

Петков: Няма да бъда министър, Габриел е ключът към модела за нормална европейска държава


По думите му загърбването на егото, както направили самият той, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов дава възможност да се преодолеят хаосът и кризата.

„Поздравявам лидерите и на „Да, България”, и на партията на „Промяната”! Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато направят правителство. Защото тези, които биха казали нещо срещу такъв кабинет, работят за сриване на цялата политическа система”, заяви Борисов.

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че правителството се прави от Мария Габриел и акад. Николай Денков. „Аз и партията сме казали, че сме дали на Габриел 100% правата да подготви такъв кабинет, да направи компромиси, но да има правителство. Видяхте уплахата в очите на всички и яростната атака от вчера. Защото ще има редовен кабинет от евроатлантически партии”, уточни той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook