Това гласи съобщение, публикувано на сайта на лечебното заведение

Специализираната болница за рехабилитация в Котел престава да работи от утре, 1 юни. Това гласи съобщение публикувано на сайта на лечебното заведение, а обяснението е, че няма персонал. В тази връзка Общинският съвет в Котел прие декларация срещу закриването на болницата и поиска от принципала - Министерство на здравеопазването връщането на персонала в нея.

Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати.

Криминалисти разкриха кражба на 10 000 евро в Котел

Призивът на местния парламент към Министерство на здравеопазването е медиците да бъдат върнати на работа, защото в противен случай болницата няма да може да функционира.

"За това един от апелите ни към министъра на здравеопазването е да се влезе в контакт с бившите работещи, за да могат те да бъдат убедени или мотивирани по-скоро, да бъдат върнати на работа", каза Христина Чолакова пред БНР.

Тя каза още, че народните представители от областта ще бъдат информирани с цел проблемът да бъде поставен и от парламентарната трибуна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС